Havet - et forretningsområde med muligheder. Se hvordan vi kan få glæde af havets ressourcer og styrke innovation indenfor blå bioteknik.

Blå bioteknik för hållbara innovationer
Havets potentiale for udvinding af industrielle råvarer og biomasse er stort – men vi mangler viden og ikke mindst investeringer for at udnytte disse muligheder. Blå Bioteknik projektet har undersøgt hvordan vi i Kattegat/Skagerrak kan få gavn af havets ressourcer og støtte innovation indenfor blå bioteknik.

Havets uudnyttede potentiale

Havet rummer stort potentiale, eksempelvis kan alger bruges som kilde til fødevarer, biomasse og medicin. Men en bæredygtig anvendelse kræver mere viden.

Innovation og kommercialisering af havets ressourser

Projektet har udviklet metoder til, hvordan man kan støtte og udvikle innovationen indenfor blå bioteknik på en bæredygtig måde.

Vi spiser fisk og skaldyr – men ingen alger. Kilden til Omega-3 fedtsyrer er i algerne – ikke i fisken. Fisk er kun rige på Omega-3, fordi de spiser alger. Så hvorfor ikke gå den direkte vej og finde en måde at spise algerne på?  Dette er et af eksemplerne fra Blå Bio projektet.

Er du beslutningstager, kan du læse flere eksempler i ”Marine biotechnology – innovation for sustainable developent”.

Er du interesseret i mere tekniske detaljer, t.ex. om du er forsker, student eller virksomhed med intresse for blå bioteknik, kan du finde mere detaljeret information fra ex workshops eller projektrapporten Thinking Blue: Adressing Today’s Challenges with Marine Biotechnology.

Og vil du gå i dybden och lære om eller undervise andre om marin innovation, t.ex. rådgiver indenfor innovationsmiljøer, så har vi en håndbog som du kan få mere information om på www.bluebio.org.

Tiltrækning af investeringer

Tæt samarbejde med/mellem klynger indenfor marinbiologi, kemi og bioteknologi bidrager til at gøre Kattegat/Skagerrak området en attraktiv region for projekter og investeringer indenfor blå bioteknik.

Fakta om projektet

Kontakt:

Camilla Pettersson

camilla.pettersson@gu.se

+46 (0)708 58 95 10

Webside:

www.bluebio.org

Lead Partner: Göteborgs universitet

Norsk Prosjekteier: MareLife

Projektpartnere: Innovationskontor Väst, Chalmers Tekniska Högskole. Universitetet for Miljø- og Biovitenskap, Campus Kjeller AS

Projektperiode: 1 januari 2011 - 31 december 2012[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 938 504 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 201 012 EUR

Udbetalt støtte fra norsk IR-midler: 175 856 EUR

Kontakt: Camilla Pettersson

E-mail: camilla.pettersson@gu.se

Tel: +46 (0)708 58 95 10

Webside: www.bluebio.org