Brugerdrevet innovation på sundhedsområdet. Systematisering af medarbejdernes ideer skaber innovation til gavn for patienterne.

KASK Innovation
Der er mange stærke videnmiljøer i sundhedsvæsenet. Når disse bringes i spil kan der udvikles nye produkter, findes nye arbejdsmetoder og skabes vigtige samarbejder til private virksomheder. KASK Innovation har fokuseret på, hvordan man i praksis kan systematisere medarbejderes ideer og skabe innovation til gavn for patienterne.

Behov for innovation – mangel på ressourcer

Sundhedsvæsenets udfordring er mangel på ressourcer og behov for innovation. Løsningen er en Idé-klinik – en teknisk platform til systematisering af ideer og innovation. Større sygehuse har afprøvet Idé-klinikken med succes.

Medarbejder idéer giver forenklede arbejdsmetoder og besparelser

Højt kvalificerede medarbejdere genererer ofte mange gode ideer, men ideerne skal konkretiseres og udvikles før ibrugtagning. Løsningen er at skabe et system for udvikling og systematisering af ideer. Ideklinikken er en teknologisk platform, der samler og systematiserer medarbejdernes ideer. Metoden sikrer, at en stor organisation kan arbejde systematisk med innovation.

Video

Via projekt KASK Innovation er omkring 500 ideer indberettet, mere end 20 forslag til proces og organisationsforbedringer realiseret og antallet af patentansøgninger af kommercialiserbare projekter er steget markant. Derudover har projektet bidraget til 20 mio kr. om året i besparelser på de 3 deltagende sygehuse. For at sikre fortsat arbejde med innovation, er der uddannet mere end 500 idéspejdere på sygehusene.

Se andre film her:

Fakta om projektet

Kontakt:

Kjeld Lisby

k.lisby@rn.dk

+45 99 32 69 34

Webside:

www.kask-innovation.eu

Delprogram: Kattegat/Skagerrak

Lead Partner: Aalborg Sygehus, Aarhus universitetshospital (AAS)

Norsk Prosjekteier: Ullevaal Universitetssykehus (UUS)

Projektpartnere: Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Projektperiode: 1 mars 2009 - 29 februari 2012[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 3 884 446 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 972 686 EUR

Udbetalt støtte fra norsk IR-midler: 579 774 EUR

Kontakt: Kjeld Lisby

E-mail: k.lisby@rn.dk

Tel: +45 99 32 69 34

Webside: www.kask-innovation.eu