HUBS – Hållbar utveckling av besöksnäringen - i skuggan av de stora städerna
Turister vælger ofte at drage mod storbyerne i Øresundsregionen og tilsidesætter derfor de mindre kommuner. Men disse kommuner har et bredt udvalg af specielt naturoplevelser og sportsaktiviteter knyttet til vand og skov. Projektet vil skabe større fokus på de mange oplevelser, turister kan få i de mindre byer.

Ud af storbyernes skygge
Mindre kommuner havner ofte i storbyens skygge, når det handler om at tiltrække turister. For at skabe mere opmærksomhed omkring de mindre byers attraktioner er et par kommuner gået sammen for at få flere ressourcer til en mere effektiv markedsføringsstrategi og deraf større
samlet effekt. Projektet vil i fællesskab skabe modeller for at udvikle turisme og oplevelsesøkonomi på et bæredygtigt grundlag i deres respektive geografi.

Fælles besøgspakker og digitale værktøjer
Projektet har skabet et fælles markedsføringskoncept omkring Tycho Brahe. Den danske astronom Tycho Brahe blev født i Skåne, er er således en fælles figur for Øresundsregion. Det fælles koncept baseres på vandre- og cykelsti gennem de deltagende kommuner. Langs stien er har kommunerne forskellige aktiviteter.  Derudover har projektet haft fokus på digitale værktøjer og markedføring gennem sociale medier gennem gratis seminarer og kurser for turistindustrien.

Video

HUBS_video screenshot 

Fakta om projektet

Webside:

www.projekthubs.eu

Delprogram: Öresund

Lead Partner: Destination Borstahusen ekonomiska förening

Projektpartnere: Landskrona stad, Företagsalliancen (Näringsliv og turism i Svalöv), Svalövs kommun, Brøndby kommune

Projektperiode: 1. januar 2010 - 31. december 2013

Projektets samlede budget: 474 000 EUR

Bevilget støtte fra ERUF: 237 000 EUR

Webside: www.projekthubs.eu