Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Greater Bio

Biogas er en afgørende bæredygtig energikilde for fremtiden, som består af gylle og organisk affald, der via biogasanlæg omdannes til energikilde. Projektet Greater Bio er et dansk-svensk samarbejde, der sigter mod at udvikle en bæredygtig bioøkonomi i forhold til både ressourceudnyttelse og energiproduktion i Greater Copenhagen området.

Projektet Greater Bio er i linje med programmets indsatsområde, Grøn Økonomi. Projektets overordnede mål er at optimere udnyttelsen af biomasse gennem vidensdeling mellem kommuner, der arbejder aktivt med bioøkonomi. Greater Bio sigter mod at udvikle en bæredygtig bioøkonomi i forhold til både ressourceudnyttelse og energiproduktion i Greater Copenhagen.

Under projektperioden vil Greater Bio øge indsamling og anvendelse af biomasse, der er bæredygtigt, økonomisk og energibesparende samt øge produktionen af biogas ud fra nye biomasser til bedste mulig anvendelse. Greater Bio vil også fremme den bedste anvendelse af gødningsrest efter biogasanlægget, så gødningsdelen kan opnå højere værdi og derved forbedre produktion af biogas fremstilling.

Stærkt netværk og bæredygtige løsninger

Greater Bio arbejder med syv cases for at nå deres overordnede mål. Den første case sigter mod at etablere et netværk blandt de deltagende kommuner; Trelleborg, Bornholm, Odsherred og Lejre for at dele erfaringer og finde de rigtige løsninger. Fra case 2 til7 arbejder projektet med alt fra at understøtte lokal beskæftigelse og jobskabelse til at undersøge, hvornår det giver bedst mening at omdanne til biokul frem for biogas.

Projektet vil sætte fokus på kommunale arealer, hvor der idag slås græs uden at det indsamles. Derefter ønsker projektet at vurdere og afprøve, hvordan det indsamlede græs bedst kan udnyttes til foder, biogas eller udtræk af protein.


Projektet är avslutat