Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

HealthTech Nordic 2.0

Projektets overordnede mål er at skabe 1 000 nye jobs for startup virksomheder inden for Øresund, Kattegat og Skagerrak området og dermed direkte bidrage til programmets indsatsområde Sysselsättning

Projektet er en videreudvikling af det netop afsluttede projekt, HealthTech Nordic, vindere af Europa-Kommissionens pris European Enterprise Promotion Awards under kategorien Supporting Internationalisation of Business vis EU SME Assembly i 2019.

HealthTech Nordic 2.0 vil hjælpe nye virksomheder med at vokse, skabe nye jobs og konkurrere. Projektets overordnede mål er at skabe 1 000 nye jobs for startups virksomheder inden for Øresund, Kattegat og Skagerrak-området og dermed direkte bidrage til indsatsområdet Beskæftigelse.

1000 nye jobs

HealthTech Nordic 2.0 vil fortsætte med at skabe øget drift i eksisterende virksomheder, oprette nye virksomheder og bidrage til øget beskæftigelse. Projektet har som overordnet mål at skabe 1 000 nye jobs inden for de næste 3 år. Projektets første fase, HealthTech Nordic, formåede at skabe 751 nye jobs, tiltrække 3,5 millioner brugere og 727 000 nye kunder i projektperioden.

Nordisk lederskab

HealthTech Nordic 2:0’s mål er styrke Norden, med udgangspunkt i ÖKS-regionen, som internationalt førende knudepunkt inden for digitalisering af sundhed, sundhedsløsninger og sundhedspleje, dvs ”healthtech”. Selve konceptet ”healthtech” blev ikke etableret med HealthTech Nordic. Dog bruges healthtech internationalt i dag takket være en stor del af projektets aktiviteter. HealthTech Nordic 2.0 vil udarbejde en metode til at påvise impact/påvirkningen og værdien af den digitale transformation af sundhed og sundhedsløsninger, en kvantificering af de samfundsmæssige effekter. Resultaterne af metoden udarbejdet af HealthTech Nordic 2.0 kan hjælpe virksomhederne med at forbedre og sælge deres tjenester. En introduktion af HealthTech Nordic-medlemmers løsninger er værdifuldt og kan bruges i markedsføringen af HealthTech Nordic 2.0 for at vise nordisk vægt og lederskab. Dette mål, det total impact, følges op kontinuerligt fremover. Ansvarlig for projektet er projektledelsen i tæt samarbejde med projektpartnere

Ifølge HealthTech Nordic 2.0 har de nordiske lande og især Øresund-Kattegat-Skagerrak området en strålende startposition for at vise nordisk vægt og startsposition. Med den rette støtte kan regionale virksomheder med deres sundhedsteknologiske løsninger fortsætte med at vokse i et hurtigt tempo og således styrke regionens internationale førerposition.

Projektet mener, at der stadig er meget, der skal gøres for at bevare positionen, da markedet går fra testbrugere til efterspørgsel på bred front. Det er spørgsmål om, hvem der kan levere de digitale værktøjer og hvornår dette kan gøres. HealthTech Nordic 2.0 arbejder for at sikre, at det er ÖKS-virksomheder, der leverer løsningerne.


Nye indsatser
For ikke at blive sprunget over af konkurrenter fra andre dele af verden, er det vigtigt at tage det næste skridt i henhold til projektet. I projektet ses konkurrence fra blandt andet
Israel og Silicon Valley. Virksomhederne i Øresund, Kattegat, Skagerrak skal derfor vokse internationalt hurtigt. Det kræver ny indsatser.

I næste fase vil projektet satse på at støtte virksomheder, der vokser internationalt, og gøre et stort antal startups til den næste bølge af healthtech virksomheder.

Healthtech Nordic vil satse på:

  • Internationalisering af virksomheder, der følger nye anbefalinger inden for vækstforskning
  • Nye initiativer til at stimulere hjemmemarkedet
  • Nye digitale værktøjer til støtte for flere virksomheder
  • Ny indsats for et stærkt økosystem, hvor tættere interaktion mellem medlemsvirksomheder og et stigende antal eksterne aktører muliggøres ikke mindst gennem nye virksomheder og investeringer i regionen.

 

Projektet är avslutat