Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Kan du se fremtiden?

Dansk-svensk projekt vil bekæmpe hyppig øjensygdom, der rammer cirka 20 procent af borgere over 60 år i programregionen. Den aldersbetingede øjensygdom AMD er den største årsag til blindhed blandt ældre.

Dansk-svensk samarbejde vil bekæmpe blindhed blandt et stigende antal skandinavere. Cirka 20 procent af borgere over 60 år i programregionen rammes af øjensygdommen aldersbetinget makula degeneration (AMD), der er den største årsag til blindhed blandt ældre. Nogle former for AMD, der også betegnes som alderspletter, kan behandles, så synsnedsættelsen bremses, men der findes ingen kur for sygdommen.

Projektet "Kan du se fremtiden?" er sat i verden for at forene ekspertise på tværs af grænserne, da programregionen står over for en demografisk udvikling, som i fremtiden kan efterlade flere ældre blinde.

Projektet har til formål at undersøge, hvorvidt motion kan forhindre blindhed hos ældre med øjensygdommen. Endvidere er målet at undersøge, hvordan det er at leve med AMD samt betydningen af fysisk aktivitet for egen sundhed, synsrelateret livskvalitet og socialt fællesskab hos personer som lever med AMD.

Projektet är avslutat