Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Regionalt netværk og samarbejde om plantebeskyttelse i specialafgrøder

Projektets primære formål er at skabe et forpligtende samarbejde om plantebeskyttelse i specialgrøder. Specialegrøder dækker produktionen af grøntsager, frugt og bær på friland og i væksthuse, prydplanter samt planteskolekulturer

Projektet er i mål med programmets indsatsområde Innovation. Det grænseoverskridende regionale samarbejde i dette projekt skal bidrage med en fælles platform for konsulenter og andre, der nationalt arbejder med eller er ansvarlige for ansøgninger og godkendelse om brug af plantebeskyttelsesmidler i specialafgrøder.

I dette regionale netværk vil aktuelle plantebeskyttelsesmæssige udfordringer, viden og forsøgsresultater deles og bruges til optimering og koordinering af afprøvninger af plantebeskyttelsesmidler.

Fokus på økologiske alternativer

Samarbejdets formål er blandt andet at definere og sikre fælles forsøgsstandarder og sikre, at forsøg kan bruges til nationale ansøgninger om godkendelse af plantebeskyttelsesmidler på tværs af de regionale grænser.

Samarbejdet skal ogs bestå i fælles planlægning og udførelse af konkrete afprøvninger, ud fra en prioriteret liste over aktuelle problemstillinger i erhvervet samt eksisterende viden og forsøgsresultater i de enkelte regioner.

I takt med at der kommer færre traditionelle kemiske pesticider på markedet af miljømæssige hensyn, er der i stigende grad behov for at have fokus på biologiske og alternative midler og løsninger. Projektet vil derfor have fokus på økologisk IPM (integrated pest management) og konventionel produktion og på at finde løsninger i forhold til plantebeskyttelsesmidler, der ikke længere kan anvendes.

Projektet är avslutat