Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Sleep Across Waters. Sundhed og søvnapnø på tværs af grænser

Målet med projektet er at forbedre livskvaliteten for borgere med søvnapnø gennem en ny helhedsorienteret og personlig behandlingsform, som på sigt kan helbrede borgere for denne kroniske lidelse.

Søvnapnø er en meget alvorlig kronisk lidelse, som kan medføre farlige følgesygdomme, og som i værste fald kan være dødelig. Sygdommen kan med de nuværende behandlingsformer ikke helbredes. Samtidig kommer der hele tiden flere tilfælde af søvnapnø.

Det er derfor en voksende udfordring og en stigende udgift for samfundet. De svenske Apnéföreningarna anslår, at op imod 400.000 svenskere lider af søvnapnø i en sådan grad, at det er behandlingskrævende. Dansk Søvnapnø Forening anslår, at der ud over de 90.000 danskere, som er diagnosticerede, er yderligere 200.000 danskere, som lider af søvnapnø.

I et nordisk konsortium vil forskere fra Sjællands Universitetshospital, Skånes Universitetssjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhus og Umeå Universitet på tværs af den dansk-svenske grænse undersøge og udvikle løsninger på denne fælles udfordring i programregionen.

Projektet är avslutat