Rejselystne kinesere skal få øje på Skandinavien

Chinavia II
En undersøgelse fra 2012 viser, at kinesiske turister oplever dårlig service og manglende information om Skandinavien på kinesisk. Undersøgelsen peger på fire udfordringer for at få kinesiske turister til Skandinavien – service, sprog og information, synlighed og kritisk masse. Partnerne bag projektet Chinavia II tog udfordringen op.

Skandinavien er blevet Kina-klar

Er det lykkedes? Ja - projektet har givet Øresund-Kattegat-Skagerrak regionen et serviceløft. Gennem samarbejdet opnås en størrelse og tilstrækkelige ressourcer der gør det muligt at udvikle turistinformation til kinesiske turister.

Samarbejdet i projekt Chinavia II har forbedret Skandinaviens synlighed overfor kineserne. Der er blandt andet udviklet en fælles nordisk hjemmeside, hvor Norden (Beiou på kinesisk) præsenteres samlet og med forslag til rejser. Partnerne har opnået kritisk masse til en stor kampagne med Kinas største mobile rejsebookingplatform Qunar.com.  Derudover har både Visit Copenhagen og Göteborg udviklet kinesiske hjemmesider.

Et andet resultat af projektet er forståelsen af de kinesiske kunder. Partnerne har fået ny viden om det kinesiske marked og hvad kineserne ønsker, når de rejser ud. Du kan læse mere i rapporten ”Scandinavian Things and Chinese Taste: Becoming China-Ready in the Regional Tourism Industry

Varmt velkommen i Skandinavien

Et resultat af projektet er 16 træningskurser for personale ved hoteller, attraktioner og restauranter med helt konkrete redskaber som tips til eksempelvis kinesiske oversættelses-apps til mobil og tablets og madlavningsinstruktioner til kinesisk morgenmad. Kurserne er også tilgængelige online.

For hoteller og turistattraktioner har projektet også udviklet helt konkrete redskaber som velkomstbreve, kinesiske brochurer, turistkort og en række små film. Læs mere på Visit Copenhagens hjemmeside.

Se videoen: Hvad betyder Skandinavien for kinesere?

 

Fakta om projektet

Kontakt:

Signe Jungersted

sij@woco.dk

+45 33 25 74 17

Delprogram: Öresund-Kattegat-Skagerrak

Lead Partner: Wonderful Copenhagen

Norsk Prosjekteier: Visit Sørlandet

Projektpartnere: Vestsvenska Turistrådet, Göteborg&Co, Malmö Turism

Projektperiode: 1. marts 2013 – 31. december 2014[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 2 189 896 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 911 948 EUR

Udbetalt støtte fra norsk IR-midler: 146 400 EUR

Kontakt: Signe Jungersted

E-mail: sij@woco.dk

Tel: +45 33 25 74 17

Sådan startede det

Fire skandinaviske byers turistorganisationer gik i 2012 sammen om et pilotprojekt, Chinavia, for at samle nødvendig viden om det kinesiske rejsemarked. Pilotprojektet pegede på en række udfordringer og muligheder, som de skandinaviske destinationer må adressere for at sikre sig i fremtidens turismeøkonomi, hvor konkurrencen om de kinesiske turister intensiveres. Projektet Chinavia II skal bygge videre på dette og starte en målrettet destinationsudvikling mod det kinesiske marked.