Gateways – verktyg för destinationsutveckling (GWD)
Kan du lide at vandre, cykle, ride, stå på ski eller sejle? Og vil du opleve Skandinavien? Så følg de skandinaviske ruter! Det er konceptet bag dette og det tidligere projekt Rekreative Ruter, hvor partnerne har gjort det nemmere for aktive turister at finde service og information om vandre- og cykelruter.

Ruter til aktive vandre- og cykelturister

Du kan finde information om vandre- og cykelruter ved såkaldte Gateways takket være projektet Rekreative Ruter, som etablerede og udviklede Gateways over hele Skandinavien. Du kan se mere om Rekreative Ruter projektet her.

Gateways er knudepunkter for en masse lokale natur- og kulturoplevelser, og du kan med stor fordel bruge en Gateway som startpunkt for din tur, eller som service- og informationspunkt på en længere rejse.

For dig som aktiv turist kan du få glæde af forbedringerne af eksisterende Gateways og de 5 nye, der er åbnet i Svalövs kommune.  App’en Scandinavian Trails er også blevet forbedret – med mere information og større brugervenlighed. Du kan finde app’en her og se mere om hvad en Gateway er her.  

Aktiv turisme giver vækst til små virksomheder

For at udnytte det økonomiske vækstpotentiale ved aktiv turisme, er det væsentligt, at de små virksomheder ser forretningsmulighederne. Derfor har projektet gennemført uddannelse for 60 små virksomheder indenfor vandre og cykelturisme. De har fået undervisning i forretningsplaner og hvordan de kan udvikle bookningsbare kvalitetsprodukter, der kan tiltrække flere turister og besøgende.

De små virksomheder har også gennem projektet samarbejdet med kommercielle organisationer og større virksomheder, og lært hvordan de prissætter deres produkter og gør dem attraktive og salgbare. Uddannelsesforløbet har også resulteret i samarbejde med andre små virksomheder og udarbejdelsen af fælles pakker til besøgende – så de besøgende kan købe en samlet pakke med eksempelvis transport, overnatning og leje af cykel. Fire sådanne pakker er udarbejdet langs Kattegat-ruten og en i Skåne.

Du kan hente meget mere inspiration ikke blot til vandre- og cykel turisme i Skandinavien – men også til historiske ture eller byliv på Scandinavian Trails.  

Gateways udbredes i hele Skandinavien

På baggrund af erfaringerne fra projekt Rekreative Ruter og dette projekt, har partnerne udarbejdet et forslag til fælles skandinavisk klassificering af Gateways. Hvis vi får et fælles skiltesystem og kvalitetsniveau, kan vi nemmere markedsføre Skandinavien som en aktiv turismedestination. Turister kan trygt begive sig på vandring i hele Skandinavien, da skiltning og kvalitetsniveau er genkendeligt.

Blandt andet derfor vil partnerne også fortsætte opdatering af app’en, så der altid er seneste information om ”Bo, Spise og Gøre”. Læs mere om Scandinavian Trails her

Se en af filmene fra Rekreative Ruter  

Fakta om projektet

Kontakt:

Tommy Löfquist

tommy.lofquist@regionhalland.se

+46 (0)35 17 98 28

Projektet bidrager til at: Hållbar ekonomisk tillväxt

Delprogram: ÖKS

Lead Partner: Region Halland

Projektpartnere: Region Sjælland, Svalöv kommun, Vellinge kommun

Projektperiode: 1 juni 2013 – 31 december 2014[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 386 950 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 193 475 EUR

Kontakt: Tommy Löfquist

E-mail: tommy.lofquist@regionhalland.se

Tel: +46 (0)35 17 98 28