Vi vil bo i attraktive byer – og have indflydelse på vores bys udvikling. Fremtidens byudvikling skal i højere grad involvere dem, der bruger byen. Dette er udfordringen for kommuner og byplanlæggere. Hvilken rolle skal kommunen have? Hvordan involveres og engageres virksomheder og borgere i byudviklingen?
Byudvikling har brug for nye værdier – nye samarbejdsformer
Fremtiden er en byudvikling baseret på involvering af borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder - og deres ønsker for byen. En værdibaseret byudvikling, der gør byen attraktiv at bo, arbejde og drive virksomhed i. Der skal skabes samarbejde mellem dem som bruger byen og dem kommunen gerne vil have til at bruge byen.
Ligesom andre nordiske byer udfordres Aalborg og Lillestrøm af udviklingen fra traditionel industriby til moderne vidensby. Den moderne by profilerer sig på oplevelser til borgerne – og vil tiltrække videnintensive virksomheder.
Byudvikling – en koordinering af interesser
STRAKKS projektet har arbejdet med at involvere og koordinere forskellige interesser i byudviklingen – med succes. Aalborg Kommune involverede investorer og bygherrer i udviklingen af et nyt byområde. Det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og borgerne blev også inddraget. Resultatet er en byudvikling baseret på samarbejde og koordinering af forskellige interesser. Lillestrøm har involveret byudviklere og bygherrer i en direkte dialog om byens udvikling i samarbejde med politikere.
Det skabende samarbejde
Samarbejde mellem politikere, administration og byudviklere gør byen til et mere attraktivt sted at by, studere og drive virksomhed i. Du kan læse mere i STRAKKS-avisen ”Den Samarbejdende By” på http://www.e-pages.dk/aalborgkommune/564
Se film