Fælles historie - uden grænser. Prøv en turisme-app om mindre byer i Øresundsregionen.

Tugrapp
Kender du historier om Hovdala slot i Hässleholm? Og relationerne mellem Køge og Hässleholm i 1600-tallet? Ofte kender vi ikke små, lokale historier om begivenheder, bygninger og kultur. Det ville partnerne gøre noget ved gennem projektet ”Turisme og grænseoverskridende app”

Lokalhistorie uden grænser

Vi har en fælles skandinavisk historie og den har præget hvert enkelt område i Skandinavien. Vores lokalområder har tydelige spor efter historiske begivenheder, slotte, kirker, krige - men det er ofte glemt. Partnerne bag projektet ønskede at synliggøre den lille historie – historien fra lokalområdet, og hvordan den hænger sammen med vores skandinaviske historie.

Der er mange fortællinger, når vi dykker ned i historien. Gennem projektet har partnere fundet 32 historier om det fælles historiske bånd fra 1600-tallet mellem Køge og Hässleholm. Disse er samlet på en app, hvor du ud over historierne kan finde kørselsvejledning, information om kulturarv, seværdigheder og en quiz. Du kan hente app’en ”Historie uden grænser”  i Google Play eller AppStore.

Småt er godt – i fællesskab

Samarbejdet i projektet er et eksempel på turismesamarbejde mellem to mindre kommuner om ”den lille turisme”. Projektet har bragt turistkontorer sammen fra to mindre områder og skabt øget kendskab til hinandens lokalområder og til den fælles lokale historie.

Projektet er et eksempel på, hvordan konkret samarbejde om udviklingen af en fælles app kan bidrage til øget interesse for den fælles, grænseoverskridende historie. Eksempelvis har partnerskabet fået øjnene op for de mange fortællinger, og derfor fortsætter partnerne med at finde og udvikle flere 1600-tals historier.

Din næste historie-tur?

Hvis du vil se billeder fra turister, der har prøvet app’en kan du finde det på Instagram under hashtag #Histug.

Se introduktionsfilm

   

Er du interesseret i mere omkring turisme? Læs eksempelvis om projektet Öreferie  eller projektet Rekreative Ruter med vandreruter rundt hele Øresund-Kattegat-Skagerrak.

Fakta om projektet

Kontakt:

Lars Nielsen

turistchef@koegeturist.dk

+45 28 79 26 99

Lead Partner: Køge Kommune

Projektpartnere: Hässleholms kommun, VisitKøge, Køge Byhistoriske Arkiv

Projektperiode: 1. marts 2013 - 31. december 2014[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 461 000 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 230 500 EUR

Kontakt: Lars Nielsen

E-mail: turistchef@koegeturist.dk

Tel: +45 28 79 26 99