Öreferie - Hållbar närturism i Öresundsregionens landskap
Staycation handler om at holde ferie tæt på hjemmet. Fænomenet spreder sig mere og mere i den vestlige verden, og er et billigt og oplevelsesrigt alternativ til charterrejsen. Projektet Öreferie arbejdede for at flere skåninge og sjællændere skulle tage på ferie over Øresund.

Ferie tæt på hjemmet
Finanskrise, forsømt privatøkonomi og en øget miljøbevidsthed betyder, at der hos danske og svenske familier findes et større behov for at tage på ferie tæt på hjemmet. Skåne og Sjælland har et rigt udbud oplevelser inden for natur, kultur og fritidsaktiviteter, men mange ser det ikke som en naturlig ting at tage på ferie over Øresund. Projektet Öreferie ville øge nærturismen over Øresund og gøre det naturligt for skåninge at tage på ferie på Sjælland og omvendt.

Dyresafari og vild mad på menuen
Öreferie identificerede fem temaer, som kunne profilere nærturismen uden for storbyerne i Øresundsregionen: geologi, dyresafari, haver, maritim turisme og vild mad. Inden for disse temaer arrangerede projektet adskillige udflugter over Øresund, nogle alene og nogle i samarbejde med forskellige entreprenører. Projektet markedsførte disse udflugter ved at producere flere videofilm, brochurer og en bog om turisme i regionen. Læs mere om bogen her.

Netværk lever videre
De forskellige arrangører af nærturist-udflugterne, eksempelvis foreninger, entreprenører og andre, mødte hinanden løbende under projektperioden. Til hvert tema eksisterer derfor i dag forskellige typer af netværk med aktører inden for denne branche. Der er derfor rig mulighed for at samarbejde yderligere om at lave flere udflugter, så danskere og svenskere kan tage på ferie og opleve nærturismen, når den er bedst.

Eksempel på brochure

Øreferie dyr

Fakta om projektet

Kontakt:

Anna Peterson

anna.peterson@slu.se

+46 40 41 54 54

Delprogram: Öresund

Lead Partner: Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)

Projektpartnere: Köpenhamns Universitet, Högskolan Kristianstad, Region Skåne, Skov- og Naturstyrelsen, Stevns Kommune, Östra Göinge kommun och Sjöbo kommun.

Projektperiode: 1. april 2010 - 31 mars 2013[Projektet er afsluttet]

Projektets samlede budget: 1 223 031 EUR

Udbetalt støtte fra ERUF: 611 515 EUR

Kontakt: Anna Peterson

E-mail: anna.peterson@slu.se

Tel: +46 40 41 54 54

Projektnyheter