Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Bild av dator.

Et skridt tættere på en fast HH-forbindelse over Øresund

Torsdag kom Helsingør og Helsingborg et skridt tættere på en fast HH-forbindelse. Det skete efter offentliggørelsen af et længe ventet rapport.

Torsdag den 28. januar 2020 blev en strategisk analyse af HH-forbindelsen præsenteret og meget tyder på ,at de to byer med stor sandsynlighed kan se frem til en fast forbindelse. Analysen har blandt andet konkluderet, at både vej- og baneforbindelser mellem Helsingør og Helsingborg vurderes realiserbare.

Betydning for arbejdsmarkedet, uddannelse og turisme

Analysen har fastslået, at en fast forbindelse vil få følgende betydning for arbejdsmarkedet, uddannelse, turisme og godstransport;

  • Områder i Sydsverige vil få stor glæde af HH-forbindelsen, da denne vil føre til en forøgelse af tilgængeligheden til arbejdskraft inden for én times rejsetid i bil med ca. 14 pct., mens Sjælland får en gennemsnitlig forøgelse af tilgængeligheden på 4 pct.
  • Som forventet vil Helsingør og Helsingborg få størst udbytte af en fastforbindelse, da der vil være større tilgængelighed til udannelsesinstituationer.
  • Der forventes også, at den lokale turisme løftes på begge sider sundet.

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak delfinansierer den forberedende analyse af HH-forbindelsen.

Læs mere om HH-forbindelsen både i Helsingør Dagblad Länk till annan webbplats. og i vores projektbank Länk till annan webbplats.