Hemsidan arkiv.interreg-oks.eu samlar information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om det nya programmet 2021-2027.

PROGRAMPERIODEN NÄRMAR SIG SITT SLUT

Vi tar inte emot nya projektansökningar inom det nuvarande Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Vi räknar med att öppna ett nytt program under 2022: Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2021-2027. Se till att vara startklar!

Sök stöd för coronainsatser

Projekt som vill arbeta med att hantera effekterna av coronapandemin kan göra det med 75 procents finansiering från Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Vilka typer av projekt kan söka?

Stödet kan gå både till genomförandeprojekt och kortare förprojekt på upp till 100 000 euro. Projekt kan söka inom samtliga fyra insatsområden, samtliga delgeografier och med både EU-medel och norska IR-medel.

När kan du ansöka om stöd?

Vilka aktörer kan söka stöd?

Precis som med vanliga projekt inom Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak kan alla typer av organisationer söka stöd. Det gäller både offentliga och privata. Exempel på offentliga organisationer är universitet och högskolor, regioner, fylkeskommuner, kommuner och statliga myndigheter. Exempel på privata aktörer och organisationer är aktiebolag eller ideella och ekonomiska föreningar. Enskilda näringsidkare och privatpersoner kan inte ansöka om stöd.

Privata vinstdrivande aktörer kan inte vara Lead Partner eller norsk prosjekteier.

Du måste ha minst en projektpartner i ett annat land inom Danmark, Sverige och/eller Norge.

Gå från idé till projekt

Vad kan du söka stöd för?

Du kan söka stöd för att hantera pandemins effekter. Huvuddelen av projektet ska bestå av aktiviteter med tydlig koppling till att hantera effekterna av covid-19 eller att stärka förmågan att hantera kriser kopplade till kommande pandemier. ​

Dessutom måste projekten uppfylla de vanliga kraven och urvalskriterierna för att vara stödberättigande inom programmet. ​

Läs mer om projekt, som har sökt coronastöd.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Intresserad av corona-stöd?

    Kontakta en av våra rådgivare, som kan berätta mer.