Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Målet nästan uppnått: Prioriterar brobyggarprojekt

Vi har nu nästan uppnått målet om att fördela drygt 127 miljoner euro till projekt under 2014-2020. Det betyder att vi inte längre kan finansiera större satsningar, och i stället prioriterar brobyggarprojekt.

”Vi är glada för att det har gått så bra med att fördela EU-pengarna, som vi fick till uppgift att göra i perioden 2014–2020,” säger programchef Magnus Schönning.

Fler en 80 projekt har fått stöd och har redan nu gett bra resultat. Länk till annan webbplats.

Det betyder dock att vi på Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak inte längre har medel för att finansiera större projekt eller tilläggsbudgetar till nuvarande projekt.

”I stället prioriterar vi brobyggarprojekt, där de har en mindre budget och riktar sig mot att skapa bra projekt i 2021-2027. Vi kan också i undantagsfall prioritera en förlängning av projektperioden,” säger Magnus Schönning.

Förhoppningsvis nya medel i 2022

Det nya programmet för Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak öppnar förhoppningsvis för nya ansökningar i 2022, om det blir godkänt av Europeiska Kommissionen. Mer information kommer löpande på interreg-oks.eu.

”I den bästa av världar hade vi fortsatt kunna bevilja medel till alla bra projekt. Tyvärr är det inte så, och nu är potten nästan tömd. Vi hoppas dock att intresserade kommer att se fram emot nästa programperiod och möjligheterna för att söka medel där,” säger Magnus Schönning.

Ansökningar om brobyggarprojekt tas emot löpande, men stänger som vanligt under sommarperioden den 11 juni till den 16 augusti.