Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Stor interesse for Interregs brobyggerprojekter

Der er stor interesse for at drive et brobyggerprojekt hos Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Da ansøgningsrunden lukkede, havde 25 projekter søgt støtte.

- Vi er meget glade for den store interesse for at drive brobyggerprojekter. Det er en satsning, som vi har markedsført intensivt siden begyndelsen af 2021, siger Magnus Schönning, programchef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Muligheden for at søge midler til brobyggerprojekter opstod, da den nuværende programperiode for EU’s Interreg-programmer snart er slut. Foråret 2021 var sidste tilfælde, hvor aktører kunne søge om midler til 3-årige projekter i denne omgang.

- Det nye program for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak åbner ikke før tidligst i april 2022, og vi vil gerne undgå et tomrum mellem programperioderne. Vi vil gerne være relevante for aktører i vores elleve regioner – også i slutfasen, siger Magnus Schönning.

Brobyggerprojekter er en særlig satsning, der skal sluse projekter ind i den kommende programperiode 2021-2027.

Flest ansøgninger inden for Innovation

Da ansøgningsrunden lukkede for nylig, havde 25 projekter søgt støtte til at drive brobyggerprojekter. 18 projekter havner inden for indsatsområdet Innovation, 5 inden for Grøn økonomi og 1 inden for både Beskæftigelse og Transport.

- Projekterne søger støtte inden for vores nuværende indsatsområder, men formålet er at bygge en bro til det kommende program. Vi sigter mod at projekterne søger et 3-årigt projekt inden for et af vores fire temaer i den kommende programperiode, siger Magnus Schönning.

De 25 projekter har ansøgt om totalt 1,08 millioner euro fra den Europæiske Regionalfond og knapt 100.000 euro i norske Interreg-midler. Nu skal vi til at arbejde med projektansøgningerne. I slutningen af ​​november står det klart, hvilke af de 25 projekter, der bliver godkendt.

Fakta / Muligheder hos Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak

Programperioden 2014-2020

  • Foråret 2021 var sidste chance for at søge støtte til 3-årige projekter hos Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak i programperioden 2014-2020.
  • Det har været muligt at søge støtte til brobyggerprojekter ved én ansøgningsrunde (1. september – 13. oktober 2021).

Programperioden 2021-2027