Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Syv nye ansøgninger

Forårets ansøgningsrunde er slut. Vores rådgivere er nu i gang med at gennemlæse og give ansøgningerne point, inden de skal bedømmes af vores politiske udvalg.

De syv projekter har søgt om cirka 7,6 millioner euro ud af en tilbageværende pulje på cirka 9,9 millioner euro fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Projekterne vil arbejde inden for indsatsområderne Transport, Innovation og Grøn Økonomi.

- Nu starter processen med at give projekterne point. Vi kigger blandt andet på, om de har grænseregional merværdi, og om de opfylder de horisontelle kriterier, siger programchef Magnus Schönning.

Læs mere om, hvordan vi vurderer ansøgninger. Länk till annan webbplats.

Forventer svar til juni

Når ansøgningerne har fået point, bliver de præsenteret for en række regionale politikere fra Danmark, Norge og Sverige, som afslår eller godkender ansøgningerne.

- Vores politiske udvalg plejer at være meget begejstrede for projekter, som vil løse et fælles samfundsproblem ved at arbejde sammen over grænser. Det er jo dét, der er det særlige ved Interreg-projekter, siger Magnus Schönning.

Formentlig har ansøgerne svar på, om deres projekter er godkendt eller ej, i juni måned.

Fokus på covid-19

To af ansøgningerne har fokus på at bekæmpe konsekvenserne af covid-19. Hvis de to ansøgninger bliver godkendt, vil de få 75 procent støtte fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Andre projekter får normalt 50 procent.

- Vi er stolte af, at det er blevet muligt at håndtere en global krise som corona i Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Ansøgningerne vidner om, at det giver god mening at bekæmpe sygdommen ved at gå over grænser, slutter Magnus Schönning.

Læs om at søge midler til corona-indsatser. Länk till annan webbplats.