Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Fem nye projekter godkendt

Interessen for samarbejde over grænserne i Skandinavien er stadig stor på trods af corona-pandemien. Fem nye projekter er nu blevet godkendt til at arbejde med fælles samfundsudfordringer med støtte fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Projekterne arbejder inden for indsatsområderne Innovation og Grøn økonomi.

- Selvom vores samfund stadig kun er delvist åbne på grund af corona, oplever vi fortsat stor interesse fra aktører, som vil søge midler hos os. Det er vi glade for, siger programchef Magnus Schönning.

To projekter med COVID-fokus

To projekter med særligt fokus på corona-pandemien er denne gang blevet tildelt midler.

Behandling af COVID-19 senfølger vil forbedre behandlingen af personer, som oplever senfølger fra corona i længere tid. Occupational and Environmental Exposures and COVID-19 Research (EXCOVER) Partnership vil kortlægge en række faktorer i forhold til smitte med corona. På den måde kan vi bedre kontrollere igangværende og forebygge kommende udbrud af smitsomme sygdomme.

- Vi kan se en stor interesse for at bekæmpe effekterne af corona ved at samarbejde. Vi er i en tid, hvor vi må arbejde sammen for at løse de problemer, vi står over for. Det virker som om, at mange aktører er enige. Vi glæder os til at se, hvad deres projekter fører til, siger Magnus Schönning.

Du kan finde en oversigt over projekterne nedenfor.

Fakta om de nye projekter

Behandling af COVID-19 Senfølger

Indsatsområde: Innovation

Tildelte midler: 2 721 953 euro, OBS: Dette projekt får 75% medfinansiering, da det har særligt fokus på coronaindsatser.

Et nyt samarbejde mellem ni medicinske specialer og tre forskningsmiljøer vil sikre bedre overblik over senfølger og forbedret behandling gennem en biobank til at identificere biomarkører for senfølger, senfølger-klinikker til behandling af tydelige senfølger og kortlægning af uspecifikke senfølger. Det vil skabe viden om, hvordan rehabiliteringen af senfølger indrettes mest optimalt.

Occupational and Environmental Exposures and COVID-19 Research (EXCOVER) Partnership

Indsatsområde: Innovation

Tildelte midler: 414 590 euro, OBS: Dette projekt får 75% medfinansiering, da det har særligt fokus på coronaindsatser.

Projektets overordnede videnskabelige formål er at kortlægge betydningen af arbejds- og miljømæssige faktorer i relation til COVID-19 smitte, sygdomsintensitet, vaccination og i sidste ende udvikling og holdbarhed af immunitet. Den opnåede viden skal styrke vores muligheder for at kontrollere igangværende og forebygge kommende udbrud af smitsomme sygdomme i regionen.

Offentlig efterspørgsel som accelerator for cirkulært byggeri

Indsatsområde: Grøn økonomi

Tildelte midler: 835 024 Euro

Projektets overgribende mål er at udvikle, udbrede og forankre løsninger for cirkulært byggeri blandt offentlige bygherrer, og dermed reducere energiforbrug og anvendelse af jomfruelige råstoffer i hele byggeriets værdikæde.

Praktiskt verktyg för en hållbar affärsmodellsinnovation

Indsatsområde: Innovation

Tildelte midler: 147 626 euro

Projektet behandlar och utvecklar en frågeställning om hur företag kan implementera nya affärsmodeller med utgångspunkt i hållbarhetsmålen och de förutsättningar som finns hos företagets organisation, både lednings och medarbetarnivå, för realisering.

Sleep Across Waters. Sundhed og søvnapnø på tværs af grænser

Indsatsområde: Innovation

Tildelte midler: 673 171 euro

Målet med projektet er at forbedre livskvaliteten for borgere med søvnapnø gennem en ny helhedsorienteret og personlig behandlingsform, som på sigt kan helbrede borgere for denne kroniske lidelse.