Webbplatsen arkiv.interreg-oks.eu innehåller information om Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, programperioden 2014-2020.
Besök interreg-oks.eu Länk till annan webbplats. för information om programmet 2021-2027.

Spridning av coronaviruset: Så ska ditt projekt agera

I vanliga fall är det självklart att gå över gränsen för att lösa gemensamma samhällsutmaningar inom Interreg. I tider av coronavirus kan det vara svårt, nästintill omöjligt. Projekt som får stöd av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak behöver tänka på följande.

Den här artikeln uppdateras löpande med aktuell information.

Under rådande situation ska projekten fortsätta sin planerade verksamhet i den mån det är genomförbart. Det är upp till varje projekt att göra sin egen riskbedömning.

Om projektet bedömer att någon aktivitet inte går att genomföra så ska projektet kontakta sekretariatet Länk till annan webbplats. för Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak för rådgivning. Detta gäller också vid eventuella frågor om förlängning av projektets tidsperiod.

Om redan inplanerade aktiviteter – till exempel en inplanerad konferens eller planerad utlandsresa – inte går att genomföra på grund av nationella rekommendationer eller egna riskbedömningar, har sekretariatet och FLC gjort bedömningen att eventuella avbokningsavgifter eller motsvarande ska anses vara stödberättigande. Var ändå vänliga att kontakta sekretariatet för att stämma av sådana situationer.

Ni får fortsätta planera och boka framtida aktiviteter i projekten, men beakta den rådande situationen och var realistiska i när i tiden ni gör bokningar. Vi ber er även att tänka över hur bokningar görs, för framtida resor och events boka med avbokningsbara biljetter. Kontakta sekretariatet om ni är osäkra.